Egy háromtagú család építés alatt álló penthouse lakásának alaprajzát vettük nagyító alá.
Az előszoba, kis wc/háztartási helyiség és konyha helyiségek válaszfalainak különböző elhelyezése alapvetően változtatta meg a térélményt a lakásban.
A szobák tájolásán nem módosítottunk.
Nézzétek meg, hányféle irányba indulhattok el, ha az építkezés korai szakaszában kerestek meg minket!

 

Mit módosítottunk?

– a hálószoba eredeti ajtónyílását megszűntetve és a zuhanyzós fürdőszoba ajtaját elmozdítva egy nagyobb méretű előszoba szekrényt tudtunk kialakítani
– a hálószoba nappalival közös falát teljesen megnyitva egy osztott üveges fix és tolóajtós falat terveztünk, aminek köszönhetően a hálószoba optikailag a nappali részévé vált, de függőnnyel elszeparálható
– a konyhát az építész tervező eredetileg a hálószobával közös falra tervezte. Ezt elmozdítva egy szeparáltabb előszobát hoztunk létre
– a fürdőkádas fürdőszobát megtükröztük, hogy a falnyílásban kialakítot dolgozósarok jobban a nappali része legyen.

 

Mit módosítottunk?

– a konyhát az építész tervező eredetileg a hálószobával közös falra tervezte. Ezt elmozdítva egy szeparáltabb előszobát hoztunk létre egy kisebb beépített szekrénnyel kabátoknak és egy keskenyebb szekrénnyel cipőknek.
– a háztartási helyiség helyett egy külön álló wc-t alakítottunk ki. A mosógép az előszobában egy háztartási szekrényben bújt el.
– a gyerekszoba ajtaját áthelyeztük az étkező felé
– a fürdőkádas fürdőszobát megtükröztük, hogy a falnyílásban kialakítot dolgozósarok jobban a nappali része legyen.

 

Mit módosítottunk?

– a konyhát az építész tervező eredetileg a hálószobával közös falra tervezte. Ezt elmozdítva egy szeparáltabb előszobát hoztunk létre egy kisebb beépített szekrénnyel kabátoknak és egy keskenyebb szekrénnyel cipőknek. Puffot is beterveztünk cipőhúzáshoz.
– a háztartási helyiség helyett egy külön álló wc-t alakítottunk ki. A mosógép az előszobában egy háztartási szekrényben bújt el.
– a gyerekszoba ajtaját áthelyeztük az étkező felé
– a fürdőkádas fürdőszobát megtükröztük, hogy a falnyílásban kialakítot dolgozósarok jobban a nappali része legyen.

 

Mit módosítottunk?

– a konyha helyzetén nem változtattunk, az építész tervező ide álmodta meg. Csupán kiszélesítettük a konyhaszekrényhez a falat, hogy több konyhaszekrény legyen. Egy keskeny reggelizőpult mét éppen elfér.
– a konyhai fal meghosszabbításával az előszobában elfért egy beépített szekrény. Az étkező felől egy dekor térelválasztóval különítettük el ezt a helyiséget.
– az étkezőasztal ebben az elrendezésben falhoz tolva fér csak el. Nem olyan jó megoldás!
– a fürdőkádas fürdőszobát az építész így gondolta. A falnyílásban a Megrendelő kérésére dolgozós szekrényt terveztün. Ha beépített szekrénynek használnánk ezt a részt, nem lenne zavaró a gyerekszoba ajtó közelsége és a háztartási szekrényben kényelmesen elférne a porszívó és egyéb takarítási eszköz.

 

Mit módosítottunk?

– a kicsi zuhanyzós háztartási helyisé helyett egy külön álló wc-t alakítottunk ki. A mosógép az előszobában egy háztartási szekrényben bújt el.
– a hálószoba ajtaját elmozdítottuk. Kényelmes, beépített szekrényfalat terveztünk az ágy köré.
-a konyha helyzetén nem változtattunk, az építész tervező ide álmodta meg. Kevés a tárolóhely, nem szerencsés!
– a nappali média szekrényét és a tv-t térbe állítva a konyhát elszeparáltuk. Mennyezetről függesztett polcos szekrény térelválasztó falként funkcionál.
– a fürdőkádas fürdőszobát megtükröztük, hogy a falnyílásban kialakítot dolgozósarok jobban a nappali része legyen.

Mit módosítottunk?

Az E berendezési alaprajzzal azonos térszervezésű ez a változat. A két hálószobát cseréltük csak fel.